Links

Firmware uploaden

Op deze pagina wordt beschreven hoe u nieuwe firmware voor een bepaald device type kunt toevoegen in de applicatie.

Firmware overzicht

Wanneer u in het navigatiemenu kiest voor Firmware versions verschijnt onderstaand scherm.
Wanneer er al firmware versions beschikbaar zijn voor device types waarvoor de ingelogde gebruiker geautoriseerd is, dan worden die in dit scherm in een lijst getoond. Middels de pijltjestoetsen achter de kolomnamen in de tabelkop kan de lijst gesorteerd worden.
Let op: wanneer u voor meerdere device types geautoriseerd bent om firmware versies toe te voegen, dan verschijnen alle reeds geüploade firmware versies voor alle typen devices in deze lijst.

Toevoegen firmware

Wanneer u op het overzichtsscherm klikt op de knop 'Add new firmware version' verschijnt onderstaand scherm. Op dit scherm kunt u vervolgens de nieuwe firmware uploaden. Als uw device uit meerdere componenten bestaat (bv. modem firmware, software), dan kunt u voor elk component afzonderlijk nieuwe firmware aanleveren.
Bij Customer group kiest u de (groep) van customers aan waarvoor de firmware beschikbaar moet komen. De customer groups worden initieel door een medewerker van KPN in het systeem gezet. Dit kunt u niet zelf. Een groep kan bijvoorbeeld bestaan uit een hoofd- en subtenants of bijvoorbeeld een groep tenants die allemaal van het betreffende device type gebruik maken.
Nadat u de customer group heeft gekozen, kunt u bij Device Type kiezen uit de beschikbare device typen bij deze customer group. Ook deze worden door een medewerker van KPN opgevoerd. Vaak zal er maar 1 type beschikbaar zijn, maar het kan voorkomen dat een bepaalde customer group meerdere device typen heeft waarvoor u bent geautoriseerd de firmware te uploaden.
Bij het device type moet ook een Component gekozen worden. Meestal is er maar één component en dit is 'Default'. Voor sommige device types bestaat de firmware uit verschillende onderdelen. In dit geval moet het juiste component gekozen worden waarvoor deze firmware versie bedoeld is.
Zodra u de combinatie van Customer group en Device type heeft ingevoerd, verschijnt direct onderaan het scherm een historisch overzicht van alle firmware versies die voor deze combinatie al beschikbaar zijn. Dit kan handig zijn bij het invoeren van een nieuwe Firmware version, omdat deze uniek moet zijn en niet al eerder mag zijn gebruikt.
Na het invoeren van de firmware version, dient u de daadwerkelijk Firmware file middels een bestandskiezer te selecteren en toe te voegen.
Tenslotte kunt u zowel handmatig een toelichting met de aanpassingen in de deze firmware invoeren in het Description veld, maar u kunt bijvoorbeeld ook een tekstfile toevoegen bij het veld Release notes. Beide velden zijn niet verplicht.
Nadat u het scherm volledig heeft ingevuld klikt u op de button Update firmware version rechts onderaan het scherm.
U keert vervolgens terug naar het overzichtsscherm waar een melding verschijnt dat de firmware succesvol is toegevoegd.
Let op: U bent zelf verantwoordelijk voor het maken van de juiste selecties waarbij het device wel compatibel moet zijn om de firmware file te kunnen verwerken.