KPN Materieelbeheer
Search…
⌃K

Asset overzicht

Als u in de materieelbeheer applicatie links in de navigatiebalk op de knop Assets klikt, dan landt u op de 'asset overview' pagina. Hier onder worden alle functies binnen deze pagina beschreven.

Overzicht van alle assets

Het asset overzicht biedt u een overzicht van al uw beschikbare assets. Dit overzicht is weergegeven in een tabelvorm waar per asset de volgende informatie te zien is:
  • Name: de naam die u heeft toegewezen aan de asset
  • Street: de straatnaam waarin uw asset zich bevindt
  • Postal Code: de postcode van waar uw asset zich in bevindt
  • City: de stad waarin uw asset zich bevindt
  • Last Communication: het laastste moment dat uw asset een bericht heeft verzonden (datum en tijd)
  • Last Location update: het laatste moment waarop het asset een locatie heeft verzonden (ten opzichte van de huidige datum/tijd)
  • Geozone: de geozone waarin uw asset zich bevindt
In de configuratie sectie kunt u bij asset overview nog meerdere andere kolommen zichtbaar maken.
Als u klikt op een van uw assets, dan gaat u naar de asset detail pagina, waar u specifieke informatie van uw asset kunt vinden. Ook de informatie die u hier zit eis uit te breiden op de configuratie pagina.

Zoeken op naam, adres of geozone

Bovenin is een zoekfunctie te vinden. Met deze zoekfunctie kunt u snel en makkelijk zoeken naar assets in uw overzicht, door bijvoorbeeld te zoeken op een naam die u heeft gegeven aan uw assets. De applicatie start automatisch met zoeken.

Filteren van assets

Met de knop custom filter, te vinden naar de zoekfunctie, kunt u gericht op uw assets filteren. Zo kunt u bijvoorbeeld filteren op assets die zich binnen een bepaalde geozone of land bevinden, of hoeveel dagen een asset al stil staat. Ook kunt u meerder filters tegelijk instellen, zodat u nog specifieker in uw asset overzicht kunt zoeken. U kunt de filter een naam geven en dit opslaan om later opnieuw te gebruiken. Alleen de gebruiker die de filter heeft aangemaakt kan deze opgeslagen filter zien. Ook worden de filters gebruikt om een specifiek deel van het asset overzicht te exporteren voor rapportage.
De filter werkt altijd met een veld, operator en waarde. Dit geeft de mogelijkheid om op bijvoorbeeld een gedeelte van een woord te zoeken of alle assets weer te geven boven een bepaalde waarde. Er kunnen zoveel mogelijkheden worden toegevoegd als wenselijk is. Ook is de filter aan te passen door filter regels individueel te verwijderen door middel van de rode kruisjes rechts naast de filter regels. Als u de filter heeft ingesteld naar uw wens, kunt u deze toepassen door te klikken op Apply filter.

Sorteren

Als u op een kolom klikt, dan kunt u al uw assets sorteren. Zo kunt u voor kolommen die tekst bevatten alfabetisch sorteren, en voor kolommen die waarden bevatten numeriek sorteren. Nogmaals klikken resulteert in de omgekeerde volgorde.

Aanpassen aantal assets per pagina

Gebruik het dropdown menu voor het bepalen van het aantal assets dat er maximaal wordt weergegeven op één pagina. Zo kunt u kiezen uit 100, 250, of 500 assets die u wilt zien.

Toevoegen nieuwe assets

De knop Add new asset, rechts bovenin het scherm, geeft de mogelijkheid een nieuwe asset toe te voegen aan het asset overzicht. Vul tenminste een naam in om deze aan te maken. Verder kunt u deze asset ook nog toewijzen aan een asset group en client. Om deze asset te volgen, moet u hier natuurlijk hardware aan koppelen. U zoekt het Device ID die te vinden is op uw tracker klikt hetzelfde Device ID aan uit het dropdown menu van Available devices. Daarnaast is het mogelijk om een specifieke beschrijving aan de asset toevoegen, wat bijvoorbeeld handig is als deze assets onderscheidende kenmerken heeft die van belang zijn voor u. Als u nu op OK klikt, dan heeft u uw succesvol een asset toegevoegd.
Als u nog niet weet welk device u wilt koppelen aan uw asset of u bent dit vergeten, dan kunt u deze aangemaakte asset weer terugvinden in het asset overview middels het aanvinken van show unlinked assets, zoals hieronder afgebeeld.

Asset toevoegen aan groep/klant

Als u klikt op een asset regel (behalve op de naam van de asset), dan kunt u deze asset toevoegen aan een Asset Group, een Client, of verwijderen. Zoals u ziet kleurt de regel dan blauw. U kunt dan uit het linker dropdown menu selecteren aan welke group u de asset wilt toevoegen, vervolgens klikt u op add to group. Voor het toevoegen aan een client werkt dit precies hetzelfde. Als u nog een keer klikt op deze asset regel, dan gaat u weer uit dit menu.