KPN Materieelbeheer
Search…
⌃K

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u alle veelgestelde vragen over KPN Materieelbeheer. Als u iets niet kunt vinden, dan kunt u rechtsboven op deze pagina de zoekfunctie gebruiken.

Algemeen

Hoe moet ik inloggen?

Als u voor de eerste keer gebruik wilt maken van de applicatie dan krijgt u een mailtje met een verzoek om een wachtwoord te kiezen. U logt in met uw e-mail adres en het wachtwoord dat u heeft gekozen. Let op, beide velden zijn hoofdletter gevoelig!

Wat kan ik met gebruikersbeheer?

Het gebruikersbeheer is te openen door rechtsboven op het icoontje met 9 vierkantjes te klikken. Vervolgens klik je op user management. Je kunt hier gebruikers toevoegen, verwijderen, en rechten toekennen. Zo heeft u altijd inzicht in wie toegang heeft tot de applicatie en met welke rechten! Voor meer informatie over gebruikersbeheer, klik hier.

Hoe maak ik een nieuwe gebruiker aan?

Als u een nieuwe gebruiker aan wilt maken, dan kunt u in de user management omgeving klikken op add user. U vult hier zijn/haar gegevens in en geeft aan welke rechten de gebruiker krijgt. Daarnaast kunt u een wachtwoord voor deze gebruiker invoeren, of vanuit de applicatie een mail sturen zodat de gebruiker zelf zijn/haar wachtwoord kan instellen.

Hoe meld ik een probleem?

Als u de dienst KPN Materieelbeheer afneemt, krijgt u toegang tot de IoT Service Portal. Hier kunt u incidenten melden, maar ook nieuwe trackers bestellen en uw persoonlijke informatie inzien.

Is er ook Europese dekking?

De trackers die werken op het LoRa netwerk zijn landelijk dekkend. Voor internationale dekking kunt u gebruik maken van de LTE (4G) connectiviteit met passende hardware. Naar verwachting wordt er in 2019 met een aantal West-Europese landen roaming gerealiseerd, wat LoRa internationaal dekkend zal maken.

Assets

Hoe maak ik een nieuwe asset aan?

Een nieuwe asset toevoegen aan uw materieelbeheer applicatie gaat vrij simpel! Als u op de asset tracking applicatie links in de navigatiebalk klikt op assets, dan landt u op de asset overview pagina. Daar ziet u rechtsboven op de pagina drie knoppen staat, waarbij u moet klikken op de knop add new asset. Hier vult u de benodigde informatie in en klikt u op OK. Voor meer informatie, klik hier

Hoe kan ik zien waar al mijn materieel zich bevindt?

Om te zien waar al uw materieel zich bevindt, klikt u op de assets, en vervolgens asset map. Hier vindt u een kaart waarin u al uw materieel kan vinden. U kunt ook inzoomen op een specifiek gebied om te zien welk materieel op dat moment daar te vinden is. Klik hier voor meer informatie over de asset map.

Geozones

Wat is een geozone?

Een geozone is een geografisch gebied dat u zelf kunt tekenen en een naam aan kunt geven. Dit is erg handig om snel te zoeken naar materieel dat in een door u bepaald gebied te vinden is. Daarnaast kunt u ook alarmen instellen op deze geozones. Voor meer informatie over geozones, klik hier.

Hoe maak ik een geozone?

Een geozone aanmaken gaat als volgt: allereerst klikt u links in de navigatiebalk op geozones. Vervolgens klikt u rechtsboven op de knop create geozone. Hier kunt u op de map een gebied tekenen door middel van een vierkant of veelhoek. Klik hier voor meer informatie.

Alarmen

Hoe kan ik een alarm instellen?

Als u op de asset tracking applicatie links in de navigatiebalk klikt op alarms en vervolgens direct daar onder op alarm rules, dan kunt u linksboven op de pagina klikken op create alarm rule. Hier vult u alle benodigde informatie in. Wat dat precies betekent, kunt u hier vinden.

Welke typen alarmen zijn er?

Het doel van het toekennen van een type alarm is om makkelijk te filteren als uw materieel veel alarmen afgeven. U kunt kiezen uit de volgende alarmen:
  • Warning: u kiest dit type alarm als u alleen gewaarschuwd wilt wordt op het moment dat materieel binnen of buiten een geozone treedt;
  • Minor: als u het type Minor alarm toekent aan een geozone, dan is dit een minder belangrijk alarm;
  • Major: u kiest dit type alarm als het materieel betreft dat bijvoorbeeld een belangrijke zone in of uit gaat;
  • Critical: als u het type Critical alarm toekent aan een geozone, dan geeft elk materieel dat de geozone in of uit gaat een kritisch alarm af;

Management

Wat is een asset group?

Een Asset Group is een verzameling van meerdere assets op basis van typen kenmerken. Zo kunt u uw materieel groeperen op basis van kenmerken die u belangrijk vindt, zoals typen materieel, merken, batches of adressen. Dit biedt u een eenvoudige manier om het overzicht te behouden en uw IoT oplossing schaalbaar te maken. Voor meer informatie, klik hier.

Hoe maak ik een client aan?

Deze functionaliteit stelt u in staat om bepaalde groepen assets te koppelen aan bijvoorbeeld een type klant, onderaannemer, geo-zone, of werknemer. U kunt een client aanmaken door de asset tracking applicatie links in de navigatiebalk te klikken op Management, en vervolgens daar onder op clients. Rechtsboven op deze pagina kunt u klikken op add new client, waar u de benodigde data invult! Voor meer informatie, klik hier.